Save The Halve Maan

Save The Halve Maan

Un proyecto para salvar un  barco con historia...


Una historia de amor...de amor a los viejos y legendarios veleros, como la nuestra propia con el Hornpipe, esta vez llevada a cabo por un colectivo de entusiastas grumetes. Un barco con historia, 100 años de historias...ke como el Hornpipe, acabó abandonado y mal herido en el espigón de un puerto, a la espera de ke alguién se atreviera a salvarlo...esta es la historia del Halve Maan y del proyecto autogestionario para su rescate.

La nostra història o més ben dit la història del vaixell Halve Maan comença fa més de 100 anys a Holanda i paralel·lament a Garraf fa uns mesos.
La més antiga s'inicia quan uns armadors holandesos van construir un vaixell de càrrega ben robust per abastir els que navegaven en alta mar en un dels bàndols de la primera gran guerra.
És molt possible que durant aquells anys de vicissituds s'enfonsés per primera vegada. Però el Halve Maan no es va rendir i va ser rescatat alguns anys més tard. Pot ser que per aquells volts guanyés unes veles com a complement del motor que ja tenia.
Unes dècades més tard, el Halve Maan es veu que continuava transportant mercaderies. En aquest cas però, la mercaderia era d'una naturalesa "il·legal"...
El destí del Halve va ser el mateix que en anys de guerra i va acabar sota el mar de nou... I les històries es començarien a creuar.
El Halve va ser reflotat un altre cop per passar a ser subhastat a en Nico Mallol. Aquest, un aprenent de capità i fill d'artistes va decidir convertir el malaurat vaixell en un atélier del seu art i convertir-lo algun dia, en un vaixell-expositor navegant-ambulant.
El Halve va tenir el seu recorregut i en Nico també però en la història que ens incumbeix és important saber que el Halve va seguir canviant de mans fins que algú el va abandonar al port de Garraf.
És en aquest moment quan la Marina, que s'acabava de mudar a aquest bonic poble de Garraf, entra en acció.
Des del seu pis veia un vaixell vermell que feia temps que s'avorria perquè estava ben sol... Quina tristesa quan es va enterar que en poc dies el desballestaven!! La Marina va començar a donar veus mentre explicava la història d'aquest vaixell i ràpidament s'hi anaven afegint grumets (i grumetes) en l'aventura de fer reviure el Halve.
La sorpresa va ser doble pel Nico quan unes amigues comunes li van fer arribar la història de la propera mort del seu primer vaixell! Aquesta coincidència del destí dóna l'últim impuls a les veles del projecte per tal que els grumets ens pugem al vaixell centenari i el tornem a la vida.

El vent que farà issar les veles serà la cultura de diferents artistes que vulguin acompanyar-nos en aquest viatge, de moment dins el Port de Garraf, en format poesia, teatre, música, dansa, pintura, menjar... Un lloc de trobada i intercanvi ben singular i que s'ho mereix.
Costarà. Costarà temps i diners però la Il·lusió que hi estem posant aquesta boja tripulació és molt alta per tal que el Halve Maan no es torni a enfonsar.
Aquesta és la història del Halve o almenys la que sabem fins ara.
Sigueu benvingudes totes les persones que vulguin participar d'aquesta història.
Grumets i Grumetes del Halve Maan.

Más acerca del HALVE MAAN en; SAVE THE HALVE MAAN

No hay comentarios:

Publicar un comentario